You are here

How to use WG 3.0 License

68 posts / 0 new
Last post
Blackbear199
Offline
Blackbear199's picture
WG++ Team memberDonator
Joined: 8 years
Last seen: 22 min

no idea why its not working then,i will message the creator.
looks like your doing everything correctly.
where your trying something before this as it also says a previous record was found,maybe from a different pc?
there is also a h option which is a force hardware update.

fukor
Offline
Joined: 9 months
Last seen: 9 months

I only repeated the same on the same computer. I needed again to set 'f' in license line since it was overwritten by longer message.

WGMaker
Offline
WGMaker's picture
WG++ Team memberDonator
Joined: 11 years
Last seen: 3 hours
Is the support helpful?
support us

Hi .. the magic words here are 'a little bit of patience'.

It works like this ...

when a user registers .. an account is created and added to the user database of this website.
Then after some time , depending on me or Mat8861, an utility is started that updates the cloud user files. During that, new users are added and existing ones are updated if there are any changes , like donations, expiry dates, custom licenses etc.

For a new user, like you, fukor, when you run the program before your cloud user file is created, the program will not find your account during the license check and reports 'un_registered' user.

I realise that this is frustrating and confusing , but unfortunately there is (currently) no other way!
(I just checked, your data is on the cloud .. )

fukor
Offline
Joined: 9 months
Last seen: 9 months

Hi, thanks for reply. I'm sorry I didn't know about the delay. I tried once again since you wrote my data already appears on cloud.

[ ] WebGrab++ license request and update log
[ ] 2023/02/18 15:15
[Error ] Suspected error in License_id detected , check the values in WebGrab++.config.xml
[ ]
[ Info ] License request/update
[ Info ] Username 'fukor'
[ Info ] License status : 'False'
[Warning ] License has expired !
[ Info ] The program will run with performance settings : 'registered_user'
[ Info ] License check .. done

My WebGrab++.config.xml is attached in my previous post. I double checked the license line (I had to return email and password values which were *** in the uploaded one).

Blackbear199
Offline
Blackbear199's picture
WG++ Team memberDonator
Joined: 8 years
Last seen: 22 min

thats looks ok,ur running as a registered user.
the error message is regarding being a donator which u can ignore.

fukor
Offline
Joined: 9 months
Last seen: 9 months

Thanks for explanation. Output was a bit confusing for me.
I found some siteini which is not encrypted to test the tool - now it works for me.
Thanks for your support! I will consider donation.

lantond
Offline
Donator
Joined: 1 year
Last seen: 5 months

Hi. I transferred from one server to another, and this error appeared. How to fix it?

Mono JIT compiler version 6.12.0.182 (tarball Tue Jun 14 22:35:00 UTC 2022)

WebGrab+Plus/w MDB & REX Postprocess -- version V3.3.0.0

Jan van Straaten
Francis De Paemeleere

thanks to Paul Weterings, Mat8861, Blackbear199 and all the contributing users
--------------------------------------------------------------------------------

Job started at 02/03/2023 11:16:18
Checking License ..
For License request/update data, see WGLicense.log.txt
Job finished at 02/03/2023 11:16:18 done in 0s

Object reference not set to an instance of an object

at ▒.?..ctor (System.String ) [0x0138d] in <86e27bf513e345f3b815dd4f534eb13f>:0
at ▒.▒.? (System.String[] ) [0x0034b] in <86e27bf513e345f3b815dd4f534eb13f>:0
Unhandled Exception
For detailed info, see log file /var/www/wg/./WebGrab++.log.txt
Execution stopped

Blackbear199
Offline
Blackbear199's picture
WG++ Team memberDonator
Joined: 8 years
Last seen: 22 min

change the dns to use google 8.8.8.8 and 8.8.4.4

lantond
Offline
Donator
Joined: 1 year
Last seen: 5 months
Blackbear199 wrote:

change the dns to use google 8.8.8.8 and 8.8.4.4

Current DNS Server: 8.8.4.4
DNS Servers: 8.8.8.8
8.8.4.4

already
the error remains

Blackbear199
Offline
Blackbear199's picture
WG++ Team memberDonator
Joined: 8 years
Last seen: 22 min

what linux distro are you using?
lately a few people have had a issue with the ping binary.
the OS looks for it in /bin,check if you have the ping binary there.
webgrab checks for a internet connection on startup,if that fails you get the error you describe.

another user solved this by updating to a dotnet version of webgrab.
dotnet versions require dotnet runtime to be installed.

V4.x requires dotnet 5.x runtime libraries
V5.x requires dotnet 6.x runtime libraries

google dotnet linux install,there are tutorials on the microsoft website for different linux distros.
read it carefully as i said you only need the netcore runtime libraries.
theres a sdk and aspnetcore stuff also thats you dont need.

to install a dotnet version first install V4.2.2 from the downloads page.
you need to install this first because its a full installer.

after that you can update to whatever 4.x or 5.x beta version.
beta versions have no installer,just replace the files in the bin.net folder.

or you can stay with V4.2.2

Blackbear199
Offline
Blackbear199's picture
WG++ Team memberDonator
Joined: 8 years
Last seen: 22 min

also when u installed mono,did you install mono complete?
if not you need the ca-certificates,this will also cause this error.

klausj
Offline
Donator
Joined: 7 months
Last seen: 7 months

Ah. I just spent the last hour trying to figure out why I could not get registration to work and forcing again and again - wanting to try out this interesting tool didnt include "patience" :-). All the FAQs talk about forcing updates around donations waiting for Paypal authentication and it doesnt seem to be mentioned anywhere that registration might also take a little time to push through the cloud. Suggest putting it into the FAQ or as part on the INSTALLATION help file.

Will try to be a little patient before seeing the outputs from V3 encrypted siteids - it seems to be awesome work you are doing here!

WGMaker wrote:

Hi .. the magic words here are 'a little bit of patience'.
It works like this ...
when a user registers .. an account is created and added to the user database of this website.
Then after some time , depending on me or Mat8861, an utility is started that updates the cloud user files. During that, new users are added and existing ones are updated if there are any changes , like donations, expiry dates, custom licenses etc.
For a new user, like you, fukor, when you run the program before your cloud user file is created, the program will not find your account during the license check and reports 'un_registered' user.
I realise that this is frustrating and confusing , but unfortunately there is (currently) no other way!
(I just checked, your data is on the cloud .. )

Blackbear199
Offline
Blackbear199's picture
WG++ Team memberDonator
Joined: 8 years
Last seen: 22 min

thks for least searching and resolving this yourself(alot dont bother to search).
you should have registered user privledges now...

new user_data file klausj.xml uploaded

klausj
Offline
Donator
Joined: 7 months
Last seen: 7 months

Thank you - indeed it works now.

k1ara6n
Offline
Joined: 6 months
Last seen: 4 days

Hi, I am facing the same issue even after trying the latest version and the config from github with all the license tag etc. Were you able to make it work ? Please let me know. Thank you.

k1ara6n
Offline
Joined: 6 months
Last seen: 4 days

Hi, I am facing the same issue even after trying the latest version and the config from github with all the license tag etc. Were you able to make it work ? Please let me know. Thank you.

Blackbear199
Offline
Blackbear199's picture
WG++ Team memberDonator
Joined: 8 years
Last seen: 22 min

is this your email?

!! - Unable to locate username associated with email rodolphe@xxxxx.fr
!! - try manual matching of irregular or missing username - !!

if it is you didnt include your username when you donated,use the contact tab at the top of the forums to contact the admin.
include yor username,email(forums and paypal(if different)) and copy of paypal transaction if you have it.

he has to fix this manually.

Pages

Log in or register to post comments

Brought to you by Jan van Straaten

Program Development - Jan van Straaten ------- Web design - Francis De Paemeleere
Supported by: servercare.nl